yingyangSabima 20 år. Naturlige løsninger

Hva skulle vi gjort uten naturen? I år slår vi sammen Sabimas 20-årsjubileum og den årlige BIO-konferansen og skal forsøke å finne svar på hva vi kan gjøre for at økosystemene leverer - også i framtida.

Tema for konferansen er goder vi får fra naturen, også kalt økosystemtjenester. Fra naturen får vi enzymer til å vaske tøy med og nye kreftmedisiner, men vi får også helt basale, livsviktige goder som reint vann og rein luft. Kan vi lage bedre løsninger enn naturen, eller er det på tide å spille på lag med den? Hvordan kan vi forandre naturpolitikken så økosystemtjenestene leveres også i framtida? Hvordan har kunnskapen om økosystemtjenestene forandret politikken? Og hvordan tror ekspertene at norsk natur ser ut om 50 år?

Fredag 4. november fra 9.00-17.30 på Hotel Bristol i Oslo

Oversikt over foredragsholdere

Blant foredragsholderne er:

Kjetil Østli, journalist og medstifter av nettmagasinet Harvest.as Hvorfor snakker vi så mye om å være ute i naturen (og gjør så lite for å redde den)? Østli er Aftenposten-journalist og friluftsentusiast, og mener at samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Denne diskusjonen tar han med oss.

Dag O. Hessenprofessor i biologi ved Universitet i Oslo Er det så farlig om vi utrydder en mose her og en ulv der? Hessen, Norges riksbiolog, viser oss noen eksempler på hvordan en enkeltart kan ha enorm betydning for resten av økosystemet.

Anne Sverdrup-Thygesonprofessor i bevaringsbiologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Skogen er mer enn bare trær, den er en skredbeskytter, luftrenser og kreftmedisinprodusent. Sverdrup-Thygeson er en av Norges fremste skogsforskere og vitenskapsformidlere, og vil blant annet forklare oss hvordan skogen kan bidra med løsninger på framtidas klimaproblemer.

Begrenset antall plasser! Meld deg på i dag via deltager.no

Sabima inviterer blant annet alle BIO-medlemmer til JUBILEUMSFEST etter konferansen! Bli med og feire Sabimas 20 år med viktig naturarbeid! Festen vil holdes i nærheten av konferanselokalet, sted annonseres snart. Meld deg på festen ved å sende epost tilDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tid og sted:   Fredag 4. november, kl 09.00-17.30 på  Hotel Bristol i Oslo
Påmelding:  Konferansen krever påmelding og prisen dekker blant annet lunsj og forfriskninger kr 800,- (450.- for medlemmer).  https://www.deltager.no/bio-konferansen2016_sabima20aar
Norsk Biologforening (BIO) og SABIMA .

10:55 – 11:25 Kaffe/frukt