Spør en biolog
Brukernavn:
Passord:
Lagre passord
Glemt passordet ditt?
Hovedside | Brukerprofil | Registrering | Nye innlegg | Spørreundersøkelser | Mine bokmerke | Private meldinger | Hva skjer | Fotogalleri | Artslista | Medlemmer | Søk | Hjelp

 Alle fora
 Spør en biolog
 Spør om dyr
 Hva slags viltkamera kan fange inn jordrotter?
 Nytt emne  Ny avstemning Ny avstemning
 Svar på emne
 Skrivervennlig versjon Bookmark this Topic BookMark Topic
Forrige side | Neste side
Forfatter Tidligere emne Emne Neste emne
Side: av 10

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 06/11/2017 :  17:36:11  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Markabesøker skrev her på s 2 at kameraet ikke virket som kortleser i modus AV. Den virket i modus konfig/test som kortleser.

Vær obs på at de fleste viltkameraer er ikke beregnet på kobling til datamaskin for å gjøre innstillinger via USB-porten og vanligvis virker de som kortlesere i ikke påslått tilstand (Av). Noen kameraer lar seg ikke koble til PC i det hele tatt, ikke som kortlesere en gang. Men denne skal altså virke som kortleser i Test/Configmodus. DE fleste er også slike i Windows at filmappa for for bildene eller videoene heter DCIM/#mappenavn avhengig av hvilket kameramerke det er.

Eks : DCIM/120IMAGE ... DCIM/123BCIM .. DCIM/100BTCF el DCIM/112Media for å nevne noen. Noen få kameraer kan finne på å skrive bilder og videoer i andre kameraers mappe så da må man noen ganger lete litt om man har byttet feil. Det er bare å dobbelklikke seg fram om kortleseren virker. Og årsaken til at det vanligvis virker som kortleser i Av-modus er at USB-porten vanligvis leverer spenning selv (noe som kan bety problemer om man slår på kameraet).
Gå til toppen av siden

Markabesøker
Aktiv deltaker

128 Posts

Skrevet - 07/11/2017 :  12:46:45  Vis profil Send Markabesøker a Private Message  Svar med kopi av melding
Jeg har bare koblet viltkameraet til Surface-PCen min en eneste gang. Det er min erfaring fra den gangen som kjellms henviser til.

Når jeg overfører bilder og videoer til min ACER-PC, så tar jeg minnekortet ut av viltkameraet og setter det i PCen som har minnekortleser integrert og leser det av derfra.
Jeg husker ikke hva jeg opprinnelig tenkte, men tror at jeg kom til at det er lettere - og ikke minst tryggere - å ta ut minnekortet fra viltkameraet enn å koble viltkameraet direkte til PCen. Jeg kjøpte en ekstern minne-kortleser for å kunne lastet inn bildene til min Surface PC/nettbrett.

Jeg kjøpte en kortleser som skulle gå for mange typer kort:
https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/datatilbehor/minnekort-lesere/minnekortleser/plexgear-ultra-3-0-minnekortleser-p61999

Denne kortleseren dukker opp som flere kataloger i Utforsker. Det kan kanskje være praktisk noen ganger, men det fungerer dårlig, dvs. fungerer ikke, for mitt bruk. Ettersom det bare er en eneste USB-port på Surface PCen/brettet, så kobler jeg Surface til en slags dokking-sak som har flere USB-porter. Av en aller annen grunn så fungerer ikke det oppsettet med minnekortleseren. Så jeg må ta ut "muse-USBen" når jeg skal koble til minnekortleseren.

Håper du finner en løsning som passer bedre for deg, kirsitn.
Er nysgjerrig på hva det er du ønsker å "fange".
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 09/11/2017 :  20:29:05  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Markabesøker
Håper du finner en løsning som passer bedre for deg, kirsitn.
Er nysgjerrig på hva det er du ønsker å "fange".Har prøvd å koble til med kameraet i alle tre modusene uten at det lot seg gjøre å lese filene, så det er nok en eller annen driver som maskinen min mangler for å få kameraet til å virke som kortleser.

Det jeg har mest lyst å fange er haren som spiste opp blåbærbuskene mine i fjor vinter uten at jeg fikk sett den (hvis den kommer tilbake i år) og å finne ut om reven som var på besøk to ganger tidligere i høst fortsatt er i området. Men det jeg foreløpig har fått bilde av er et enslig rådyr, en haug med skjærer, kattene våre og minigraveren som naboen har brukt i hagen de siste par dagene... Grevlinger tror jeg ikke vi har her, og mus og rotter er antagelig for små til å bli registrert.
Gå til toppen av siden

Markabesøker
Aktiv deltaker

128 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  08:38:17  Vis profil Send Markabesøker a Private Message  Svar med kopi av melding
Driver-verdenen er et mysterium for meg. Vet ikke om viltkameraet kanskje benytter seg av driver for mitt Olympus TG5 kamera (hvor nå den driveren kom fra), evt. at lese-fra-kameraet-drivere følger med et av fotoprogrammene mine?

Harer høres koselig ut. Men ikke hyggelig når de spiser opp i hagen. Forsyner den seg før det blir bær? (For en del år siden ble det hissig stemning i området da et kaninhold gikk over styr og vi alle plutselig hadde kaniner i hagene våre.)

Minigraveren til naboen din er forhåpentlig ikke noen trussel for din hage. Jeg håper mine "minigravere" har flyttet til et annet sted …

Småfugler lar seg filme, så det er kanskje ikke størrelsen det kommer an på? Men mus og rotter piler så fort av gårde at mekanikken ikke greier å følge med, tenker jeg. Dvs. rotter og mus har kommet seg ut fra "bilderammen" før kameraet er klar til å ta bilde.

Mens jeg skriver her, så kommer jeg på noe jeg ikke har tenkt på før, om det kan være "hull" i PIR-deteksjonen? Et foto tar bilde av alt innenfor rammen, mens PIR kanskje detekterer mer "punktvis"? Men det vil kanskje ikke ha noe å si, uansett.

Får vi en titt når du har greid å "lirke" fangsten ut av viltkameraet?
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  11:11:48  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Dette høres merkelig ut. Har aldri hatt noen slags problemer med kortlesere i forhold til Windows 98, XP, Win 7, Win 8, Win 10. Unntatt problemer med skadde kortlesere eller skitne kontakter mener jeg. Og det er iallfall ikke avhengig av drivere til andre kameraer. Og på USB skal det være særdeles lettvint. Det er avhengig av strøm og 5 V spenning blir tilført med USB-kabelen, derfor er det ingen god ide at kameraet står i PÅ-modus med varierende batterityper og kvaliteter. Isåfall krever det mer avanserte kontrollfunksjoner (ser ikke bort i fra at noen viltkameraer har det, har ikke prøvd så veldig mange). De Scoutguard/Bolyguard og Boskonkloner jeg husker og har prøvd har samme utgangspunkt i starten, så de fungerer neppe svært forskjellig. Når kameraet er avslått og man plugger inn USB-kabelen får man tilgang til "Mass Storage" og det vises gjerne med signal på displayet. Hvis det ikke da skjer så må man spørre om den USB-kabelen man tilfører leverer spenning eller ikke.

Windows har som regel programmer nok til å vise de fleste standardfiler og i dette tilfelle er avi (video) og jpg (bilder standard nok. Kortlesere og harddisker dukker opp i systemet uansett som lagringsenheter og Windows i seg selv har drivere nok til det meste. Er det noe som ikke er installert får man gjerne spørsmål om installering og godtar det. Og NB ikke svar ja på etthvert spørsmål om formatering (om man ikke vil rense et kort helt). Er ikke hardisker og kort (av mange typer) formaterte så virker de som regel ikke. Kjøper man SD-kort i butikken og putter det rett i kameraet så er de som regel FAT 32 formaterte og jeg har til gode å se et kamera som ikke fungerer sammen med nye kort. Derimot hender det at de ikke fungerer hvis et liknende kamera av samme type har lagret ini og dat filer på kortet som angår samme kameratype, men ikke helt samme generasjon. Da går den nemlig inn på kortet for å finne igjen opplysninger fra innstillnger som er gjort, får det ikke til å stemme og lar da være å ta bilder. Ofte kommer det fra slike kameraer et pip-signal som skal fortelle at noe er feil. Men det er jo fullstendig umulig å huske at akkurat dette kameraet piper fordi den synes alt er ok og gleder seg til å ta bilder, mens det andre piper fordi det ikke liker info det fant på kortet.

Det spiller ingen rolle om om det dukker opp mange mulig alternative valg i directory. Det er de samme enhetene og stiene uansett. Man må bare velge riktig visningsform for sine behov og Windows tilpasser seg til en viss grad dine valg.
Selv bruker jeg Opus Directory som klarer det meste, men det gjør også standard Windows.

Her er ett par bilder fra Win 10:

Win 10 utforsker (Klikk for å se et større bilde)

Til venstre er mappealternativene i Windows utforsker, bredden på det vinduet kan reguleres, samme med mappevisninga i midten og forhåndsvisninga til høyre. Her valgte jeg et kort jeg tok ut av en Olympus fordi det er et kort som er brukt i flere viltkameraer, dere kan se tre mappenavn der under DCIM selv om det er smått. I mappeinnholdet i midten ser dere tre alternative filformat avi som man dobbelklikker på starter videovisning i en plug in. Både ORF og jpg filene tolkes like greit (ORF = Olympus sitt raw format). Kunne like gjerne valgt filer fra Canon mapper. Forskjellen til Opus Directory er at den spiller det meste i visningsvinduet, men det er en annen sak, eget program.


Win 10 utforsker (Klikk for å se et større bilde)

Foruten flere harddisker ser dere også et kort til, direkte fra et annet viltkamera Primos Proof 03 (typiske IR bilder med litt lav kontrast). Når det er mange bilder som der kan det være lurt å ikke velge for store ikoner i mappevisninga (midten). Siden bredden også på denne kan reguleres er det lett å holde oversikt. Og alle valg gjøres ovenfor under Visningsfanen. Alt dette er helt standard i Windows med egne drivere og konvertere til spesielle filformater.
Gå til toppen av siden

Markabesøker
Aktiv deltaker

128 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  13:19:02  Vis profil Send Markabesøker a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms


Det spiller ingen rolle om om det dukker opp mange mulig alternative valg i directory. Det er de samme enhetene og stiene uansett. Man må bare velge riktig visningsform for sine behov og Windows tilpasser seg til en viss grad dine valg.(Og der fant jeg ut hvordan jeg setter inn en referanse i denne tråden. Hele innlegget legges inn og så må jeg slette det jeg ikke vil ha med. Ingen enklere måte?)

Problemet mitt var at det ikke dukket opp noen alternativer. Det dukket ikke opp noe overhodet i Utforsker da jeg koblet til den lille kortleseren via dokkingen.
Kobling via dokkingen til Surface greide heller ikke å holde rede på flere enkeltstående harddisker/minnepinner. Det var helt dødt. Ingenting skjedde. Ingen spørsmål om drivere. Ingen ting. Jeg måtte restarte PCen for å få tak i disker om jeg endret tilkoblinger. Det er ikke lenge siden (vel ukene flyr) jeg hadde dette problemet.

Men, altså jeg skriver i fortid. For jeg sjekket en ekstra gang nå med kortleseren min og vips, der kom alle stasjonene/mappene opp. Og jeg sjonglerte med andre tilkoblinger. Det fungerte også!
Microsoft må ha fått dette problemet løst på en oppdatering av Windows.
(Nå venter jeg bare på at de skal fikse fotoappen på min Microsoft mobil. Det går kanskje på tredje uka nå, at om jeg prøver å ta et bilde med mobilen så er det umulig. Fotoappen holder på med lagring. I tre uker! )

Når det gjelder minnekortet jeg bruker i viltkameraet, så passet jeg på å formatere det i viltkameraet den første gang jeg brukte det. Brent barn skyr ilden. Det ble ingen bilder fra det den gangen flunkende nye minnekortet da vi var på Azorene i 2003.

Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  14:42:54  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Minnekort bør du jo ikke kjøpe på Azorene . Da jeg oppdaterte min Windows Phone fra 8 til 10 tok det over ett døgn synes jeg å huske før alt ble i orden. Da er det om å gjøre å ha is i magen og ikke avbryte prosessene. Selv om det er Windows fungerer det ikke alltid som Windows, det var noe irriterende mettopp for å kunne laste ned fra minnekort i viltkameraer i felt. Derfor kjøpte jeg også en Android telefon for nettopp å kunne laste over slikt i felt til telefonen. Greit når der er noen få bilder (både til en viss grad i Windows Phone og bedre i Android). Men når der er tusenvis av bilder og hundrevis av videoer har man rett og slett ikke tid nok til det, derfor er det iallfall lurt med identiske kort man bare bytter, men noen ganger må man altså være forsiktige og nøye med hvilke kameraer man putter dem i.
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  15:38:15  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Noe annet er jo at når man bruker kamera i hånden så sjekker man jo stadig at minnekort tar imot og lagrer bilder. Ser på bildene, info og ser at antal bilder og ledig plass endrer seg. Det kan man jo ikke gjøre på viltkameraet i skogen, annet enn at de som sender MMS får man jo en viss indikasjon fra.

Allikevel kan det gå galt med de hånd og kroppsholdte også. Ikke kjøp ekstra store minnekort for nettopp at det skal være plass til nok i lang tid. Lagre på harddisker med backup raskest mulig. Ellers kan det gå så galt at du plutselig en dag ikke har noe å lagre og sitter der med tomme kort. Kanskje kan kameraet utsettes for noe, kanskje utladninger pga av kraftige statisk elektrisitet og lynnedslag osv. Selv om minnekortene er ganske solide mister folk data.
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  17:39:58  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms Når kameraet er avslått og man plugger inn USB-kabelen får man tilgang til "Mass Storage" og det vises gjerne med signal på displayet. Hvis det ikke da skjer så må man spørre om den USB-kabelen man tilfører leverer spenning eller ikke.Kameraet mitt viser MSDC på displayet når det er tilkoblet med USB, men det hjelper dessverre ingenting siden det likevel ikke kommer opp som en disk på dataen. Har nå testet tre ulike datamaskiner og resultatet er det samme på alle tre, så jeg mistenker at programvaren på kameraet er en smule mangelfull på usb-tilkoblingsfronten.
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 12/11/2017 :  19:03:35  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
MSDC Mass Storage Device Class tyder jo på at kortleseren i kameraet virker (ellers hadde den neppe gitt den meldinga), men det trenger jo ikke bety at alt nødvendigvis er installert på PCene. Har du prøvd med en separat kortleser? Minnepinner, andre kameraer? Kanskje antyder den (PC-en) at noe oppdatering/installering trengs (som ofte går automatisk bare man godtar det). Windows-versjoner kan være litt sære i starten. Viser det som ofte er foretrukket. Og når den er vant til mer moderne formateringer så overser den ofte FAT-disker som kortene er. Ofte antyder den feil på kortene og foreslår scanning og reparasjon, og om man godtar det så får man ofte motsatt beskjed, ingen feil. Noen ganger må man klikke på Denne PCen (i directory) for å finne igjen det man søker, selv om de andre stasjonene står der. Det kan også være lurt å legge merke til hvilken bokstav som kommer opp som en stasjon (eks.: (K:) (L:) (M:) og på hvilken USB-inngang det gjelder. Plugger man inn på samme måte kommer den gjerne opp som samme bokstav om ikke vesentlig endringer er gjort på maskina. Flere startforsøk kan også hjelpe til å få Windows drivere på plass.

Redigert av - kjellms den 12/11/2017 19:09:17
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 13/11/2017 :  13:24:17  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms

MSDC Mass Storage Device Class tyder jo på at kortleseren i kameraet virker (ellers hadde den neppe gitt den meldinga), men det trenger jo ikke bety at alt nødvendigvis er installert på PCene. Har du prøvd med en separat kortleser? Minnepinner, andre kameraer? Kanskje antyder den (PC-en) at noe oppdatering/installering trengs (som ofte går automatisk bare man godtar det). Windows-versjoner kan være litt sære i starten. Viser det som ofte er foretrukket. Og når den er vant til mer moderne formateringer så overser den ofte FAT-disker som kortene er. Ofte antyder den feil på kortene og foreslår scanning og reparasjon, og om man godtar det så får man ofte motsatt beskjed, ingen feil. Noen ganger må man klikke på Denne PCen (i directory) for å finne igjen det man søker, selv om de andre stasjonene står der. Det kan også være lurt å legge merke til hvilken bokstav som kommer opp som en stasjon (eks.: (K:) (L:) (M:) og på hvilken USB-inngang det gjelder. Plugger man inn på samme måte kommer den gjerne opp som samme bokstav om ikke vesentlig endringer er gjort på maskina. Flere startforsøk kan også hjelpe til å få Windows drivere på plass.Kortet funker med separat kortleser (men det har jeg ikke selv, har bare testet med kortleseren på skjermen til en kollega), men jeg tror jeg har funnet årsaken til problemet. Kortet som fulgte med kameraet var nemlig en micro-sd med adapter til vanlig sd-kort. Når jeg i stedet satte inn et vanlig sd-kort som jeg bruker med det vanlige kameraet mitt, kom viltkameraet opp som en tilgjengelig disk med det samme jeg koblet den til pc'en. Så det er tydeligvis noe som ikke virker når kameraet skal snakke med pc og kort via en adapter.
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 13/11/2017 :  13:30:50  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Markabesøker

Får vi en titt når du har greid å "lirke" fangsten ut av viltkameraet?
Her er et utsnitt fra en video. Ikke allverdens bildekvalitet, men jeg får i hvert fall dokumentert at Bambi liker restene av fuglemat som faller ned fra treet...


 (Klikk for å se et større bilde)


Og for moro skyld et bilde av reven som var på besøk tidligere i høst. Har ikke sett den siden starten av september, så den har antagelig flyttet opp i skogen:


 (Klikk for å se et større bilde)
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 13/11/2017 :  17:12:46  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Ja kvaliteten på IR-bilder er ikke helt det samme som bilder i normalt lys. I tillegg ser man at den virkelig er i fokus utafor det normale området, noe som blir særlig tydelig med 940 nm lampene som brukes (lengre bølgelengder brytes mindre). Det der er absolutt et kamera som burde vært fokusert litt nærmere.

Måtte også teste med et slikt adapter for micro-SDkort siden jeg har flere slike ibruk. Var ikke noe problem med et liknende kamera. Det trenger ikke være noe annet enn dårlig kontakt et eller sted.

Mikro-SD og adapter har faktisk en fordel i forhold til enkelte SD-kort. Noen er så svake at de etter noe behandling løsner i liminga mellom plastedelene og skrivesperreknotten blir sittende løst og sklir til sperreposisjon, eventuelt ramler helt ut. Skulle noe tilsvarende skje med adapteret er det jo langt billigere å skifte.
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 13/11/2017 :  18:13:18  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms
Måtte også teste med et slikt adapter for micro-SDkort siden jeg har flere slike ibruk. Var ikke noe problem med et liknende kamera. Det trenger ikke være noe annet enn dårlig kontakt et eller sted.

Mikro-SD og adapter har faktisk en fordel i forhold til enkelte SD-kort. Noen er så svake at de etter noe behandling løsner i liminga mellom plastedelene og skrivesperreknotten blir sittende løst og sklir til sperreposisjon, eventuelt ramler helt ut. Skulle noe tilsvarende skje med adapteret er det jo langt billigere å skifte.Jeg får lest inn bilder fra kortet med mikro-adapter hvis jeg putter det inn i det vanlige kameraet mitt og kobler til med usb, så jeg tror ikke det er selve kortet/adapteren som er problemet. Men driverne til det vanlige kameraet mitt ser bare bildene og ikke videoene (kameraet tar opp video i mp4-format, mens viltkameraet tar opp avi-filmer, så jeg antar at kameraet ikke finner dem fordi det bare leter etter mp4-filer).
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 13/11/2017 :  19:11:31  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Ja, det er nok rett når det gjelder kameraet. Det har jo ikke noe behov for å lese avi når det selv lager mp4. Men når det gjelder PC-er og Windows så er jo avi nettopp et Windows-format som helt rutinemessig skal vises i Windows.

Ellers er det noen som ikke liker at vi putter viltkamerakort med bilder inni i kompaktkameraene eller hva vi har av kameraer som tar SD-kort. Skader kan oppstå påståes det, noe jeg ikke har opplevd. Men selv om det er jpg-filer som gjelder trøbler Olympusen min med å lese fra noen kameraer. Og bare fra enkelte viltkameraer fungerer det fullt ut ved at hele fila leses inn og tillater zooming for nærmere studier. Det er litt plagsomt, for det hadde jo faktisk vært en grei sjekk om man tror der bare er noen få bilder. Og sist jeg var ved et kamera glemte jeg den sjekken. Når jeg kom hjem med bytta minnekort så viste det seg altså at et av kameraene ikke hadde tatt noen bilder på flere uker. Hadde jeg visst det skulle jeg tatt det med hjem.
Gå til toppen av siden

kirsitn
Aktiv deltaker

769 Posts

Skrevet - 14/11/2017 :  10:01:39  Vis profil Send kirsitn a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kjellms
Men selv om det er jpg-filer som gjelder trøbler Olympusen min med å lese fra noen kameraer. Og bare fra enkelte viltkameraer fungerer det fullt ut ved at hele fila leses inn og tillater zooming for nærmere studier.Canon-kameraet mitt har ikke problemer med zooming i bildene fra viltkameraet, det er kun avi-filene den ikke takler.

Ellers lurer jeg litt på hvordan jeg bør sette kameraet for å ha best mulig sjanse for å få riktige trigginger. I går kveld skulle jeg kaste ut litt solsikkefrø som ungene hadde strødd utover gulvet, og da var det plutselig en rev som kikket tilbake på meg. Den hadde antagelig vært og forsynt seg av brødskorpene som jeg hadde kastet til fuglene, og burde dermed ha vært innenfor "skuddhold" for kameraet, men det var ingen spor etter den på minnebrikken.

Derimot lurer jeg på om den uskarpe blobben på bildet under kan være et bilde av den godeste Mikkel fra første gangen kameraet stod ute. Det er for lite til å være et rådyr, og den svarte streken kan jo stemme med at reven har svart pels på beina. Men bildekvaliteten tatt i betraktning er det jo ikke umulig at det også kan være en katt. (Tidspunktet på bildet stemmer ikke, dette var før jeg fant ut hvordan man stiller klokka...)


 (Klikk for å se et større bilde)
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 14/11/2017 :  10:28:06  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Joda det kan godt være reven. Når ting blir så overeksponerte så er det umulig å være sikker på hva. Selvsikre dyr i nærområdet undersøker ofte kameraene. Reven er ofte bortom. Mens andre kan skremmes av filterklikket og IR-lyset. Men dessverre er de fleste viltkameraer slike at de overeksponerer med IR i nærområdet.

For å få litt bra perspektiv så er det jo lurt å sette litt lavt for små dyr. Men da øker altså sjansen for at nyskjerrige dyr kommer svært nært og overeksponeres i IR. Jeg setter ofte kameraer for små dyr (rev, fugler osv) fra 20-30 cm til en halvmeters høyde. For rådyret kan selv 1 m bli for høyt (heller 50-60 cm). Men de generelle anvisningene man finner er gjerne enda høyere. fordi jegere vil ha oversikt over større felter og gjerne større dyr.
Gå til toppen av siden

Markabesøker
Aktiv deltaker

128 Posts

Skrevet - 14/11/2017 :  19:51:50  Vis profil Send Markabesøker a Private Message  Svar med kopi av melding
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av kirsitn


Kortet som fulgte med kameraet var nemlig en micro-sd med adapter til vanlig sd-kort.


Jeg kom aldri så langt som å teste micro-sd-kortet som jeg kjøpte sammen med viltkameraet. Selve adapteren var så myk og "skraklete" at jeg ikke fikk satt micro-ds-kortet ordentlig inn. Jeg fikk heller ikke tatt det ut igjen, så det ble returnert og jeg fikk pengene tilbake.
Jeg bruker i stedet vanlige sd-kort som jeg har til mine Olympus-kameraer.
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 14/11/2017 :  21:09:56  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Det er jo litt betenkelig at der ikke er noe antydning til merke (produsent) på det minnekortet i den nettbutikken. Og prisen er jo like høy og delvis høyere enn på andre tilsvarende kort av merker som Sandisk, Lexar, Transcend, Kingston, Sony, Samsung osv.

Slike adaptre som jeg har er av merket Kingston. De virker solide og jeg har ikke noe negative erfaringer med dem.
Gå til toppen av siden

kjellms
Aktiv deltaker

3189 Posts

Skrevet - 15/11/2017 :  14:54:17  Vis profil Send kjellms a Private Message  Svar med kopi av melding
Jeg må bare nevne at jeg ikke hadde testet eller prøvd dette kameraet men bare forklarte at det minnet om hva jeg kaller Boskonkloner, fordi de fugerer svært likt og tydeligvis har veldig mye felles av deler også. Før flere bestiller den, vær klar over at det er mange andre butikker som leverer i Norge.

Rekkefølgen her er helt tilfeldig og andre kan jo føye til flere, jeg husker neppe alle. De fleste jakt og fritidskjedene har. Noen fungerer bare på import og grossistnivå her eks Schou og Nordskog.

Legg også merke til at flere kameraer er svært like fra forskjellige leverandører og under flere navn, allikevel kan det være identiske kameraer eller forskjeller i både programmer og egenskaper. Og i andre land finner man enda flere merker.

http://www.viltkamera.no/webshop/viltkamera-c-80_65.html
http://www.wingevapen.no/index.php?do=cat&category_id=19
https://center.no/?s=viltkamera&product_cat=0&post_type=product
http://www.jaktdepotet.no/viltkamera-batterier
http://schouvapen.no/produkter/jakt-jegertilbehor/viltkamera/boskon-guard-entry/
https://www.frisport.no/fricam-start-viltkamera
https://www.jaktogfriluft.no/viltkamera-2
https://viltkamerabutikken.no
http://www.clasohlson.com/no/b/Elektro/
http://www.nordskog.com/produkter/optikk/viltkamera.html?manufacturer=82465&price=1790-
https://www.netthandelen.no/auction/23936136
https://www.magasinet.no/friluftsliv/viltkamera/kamera
https://www.naturogfritid.no/Fotoutstyr_og_tilbehor/Viltkamera/rstadv_J
https://www.xxl.no/brecom-trail-camera-brecom-cm2600-12mp-viltkamera-med-mms-mail/p/1136878_1_style
http://www.breens-jaktutstyr.no/produkter¨
https://jaktfall.no/butikk/viltkamera

Redigert av - kjellms den 15/11/2017 15:05:49
Gå til toppen av siden
Side: av 10 Tidligere emne Emne Neste emne  
Forrige side | Neste side
 Nytt emne  Ny avstemning Ny avstemning
 Svar på emne
 Skrivervennlig versjon Bookmark this Topic BookMark Topic
Snarvei:
Spør en biolog © © 2001 BIO Gå til toppen av siden
Denne sida ble genererert på 0,3 sekunder. Snitz Forums 2000